Brayan Krause, Andreas Jensen, Anders Eskedal, Atle Larsen, Andre Danielsen, Robin Dalen Nilsen, Alexander Longenes, Adam Christoffer Egge, Erling Kjos, Stian Ricky Dalen, Richard Lilleødegård.

Innbyttere:

Mariusz Kondas, Mathias Andersson Brekke, Ole Steine Olsen, Øystein Grindland Bergersen.

Referat:

Første lokaloppgjør for sesongen, og det hele startet med en lang ball fra Øyestad som blir headet bakover av en Rygene-spiller og en Øyestad-spiller er igjennom, men linjemannen vinker for offside, heldige der Rygene. Ellers blir det mye stillingskrig og ballen har en tendens til å være mye i lufta. Etter 14 minutter kommer Kjos seg ned til dødlinja og legger inn 45 grader, der er Richard, men keeper redder skuddet. I det 28. minutt kommer en trippelsjanse til Øyestad, men utrolig nok klarer Brayan å redde det første skuddet, og blokkeringer gjør at Rygene til slutt får klarert. Så mister Rygene det fullstendig, midtbanen henger ikke med og avstanden til motspillerne blir stor og Rygene blir løpene imellom. En Øyestad-spiller blir felt av Brayan i det 32. minutt og 1.0 på et flott straffespark. Fire minutter senere har Øyestad corner og ny straffe til Øyestad, antageligvis hands, men Rygene-spillerne protesterte ikke og 2-0 til hjemmelaget.

Etter pause får Rygene en god mulighet etter 50 minutter, men Kondas skyter utenfor. Like etter kommer Øyestad i angrep og et presis innlegg finner en umarkert spiller på hjørnet av 16 meteren og han dundrer ballen i mål. Rygene kommer nærme redusering i det 57. minutt da Stian dundrer ballen i tverrliggeren på et skudd fra 25 meter. Resten av omgangen er Rygene stort sett inne på Øyestads banehalvdel, og skaper flere gode muligheter. I det 71. minutt fyrer Kjos av et skudd, treffer en Øyestad-spiller og til corner. Så får Stian flere muligheter, først etter 85. minutter på et gjennomspill, men skuddet går rett på keeper. Minuttet etter scorer han, men blir avblåst for offside, og så på et innlegg fra Robin, men headingen går til side for mål. Kampen ebber ut med 3-0 seier til Øyestad, som vinner fortjent. Rygene sendte mye langpasninger, men det var sjelden det var effektivt mot et solid Øyestad-forsvar. Ble mye farligere mot slutten når ballen ble holdt mer langs bakken.

RYGENE - GIMLETROLL 1-1 (0-1)

Rygene Smith & Thommesen Stadion lørdag 13.04 kl. 15.00

Mål:

0-1 (41), 1-1 (48) Stian Ricky Dalen

Gult kort:

Brayan Krause, Mathias Andersson Brekke, Andreas Jensen, Atle Larsen, Andre Danielsen, Robin Dalen Nilsen, Jesper Andre Engenes, Ole Steine Olsen, Alexander Longenes, Stian Ricky Dalen, Richard Lilleødegård.

Innbyttere:

Karl Christian Øvrebø, Mats Rutger Høgenes, Erling Kjos.

Referat:

Trener Råna hadde null kjennskap til Gimletroll som er nyopprykket fra 6. divisjon denne sesongen, så det er alltid spennende å se hva de har å by på. Det gikk ikke mer enn to minutter før Gimletroll løp igjennom Rygenes forsvar med to mann, men Brayan redder Rygene der, en stor sjanse. Etter 9 minutter får Stian alle sjanses mor inne i straffefeltet til Gimletroll, men skuddet går like utenfor borte i lengste hjørnet, der skulle hjemmelaget tatt ledelsen.

Kampen står og vipper, og det mester foregår på Gimletrolls banehalvdel, men de siste trekkene ender ikke ut i noen store farligheter for Gimletrolls sisteskanse. Rygene har stort sett god kontroll og heller ikke Gimletroll kommer til store sjanser før i det 41. minutt da et skudd fra ca 20 meter sniker seg inn helt inne ved stolpen uten sjanse for Brayan selv om han er i full strekk, Meget flott skudd. Like etter nok en sjanse til bortelaget, men skuddet fra 30 meter sniker seg på utsiden.

I 2. omgang har Rygene vinden i ryggen og de setter et voldsomt press mot Gimletrolls mål, og etter 48 minutter blir Stian spilt igjennom og han beholder roen og setter ballen sikkert forbi keeper med et skudd langs bakken. Minuttet etter er Longenes fri, men skuddet blir egentlig en pasning inn til keeper. Rygene fortsetter presset og etter 62 minutter får Robin en god pasning og han skyter høyt over fra 12-13 meter. Robin kommer på et av sine mange løp langs kanten to minutter senere og legger inn foran mål og på bakerste stolpe får Andre stå helt alene, og muligens han får tid til å tenke for headingen går rett i bakken og ender over mål. Ny stor sjanse til Rygene i det 70. minutt, Kjos brenner av, men treffer en Gimletroll-spiller og ballen går ut til corner, den så tilskuerne i mål. Rygene lager et par farlige frispark, men Rygene står det av, og på slutten får Rygene noen store sjanser, først fra Robin med et skudd like til siden, og så en heading fra Stian, men også den utenfor stanga. Dommer legger til 10 minutter, usikkert hvorfor, og det ender med et gjennomspill til Stian som er helt alene mot keeper, men linjemann vifter med flagget for offside. Dermed ender kampen 1-1, en kamp som Rygene burde vunnet.